Kurs i Bergen: Kommunikasjon med din ulvehund

Forstår du og din hund hverandre helt ut? Eller er det noe du skulle ønske fungerte bedre i hverdagen? Irsk Ulvehundklubb Norge region Hordaland/Sogn & Fjordane inviterer til kurs for deg og din ulvehund i Bergen 6. og  7. oktober.

Kursholder er Thomas Thorvaldsen. Han fikk fantastiske tilbakemeldinger for sitt foredrag på Ulvehundseminaret 2017. Han er en veldig inspirerende kursholder, som har brukt mange år på å forstå hvordan mennesker og hund kommuniserer sammen. Denne helgen kommer vi bare til å ha med ulvehunder, som gjør at vi får jobbet med våre spesielle utfordinger. Vi har plass til inntil 10 ulvehunder på kurset.

Du kan se et eksempel på hvordan Thomas er som foredragsholder her:

Helgen

Kurshelgen begynner med en teoretisk innføring/foredrag uten hund, som foregår fra 10-13 på lørdag. Etter lunch tar vi inn hundene våre og arbeider sammen med dem frem til i femtiden. Søndag begynner vi med praksis igjen klokken 10 og holder på til 13.

Det nøyaktige innholdet i kurset avhenger av våre behov, men vi vil nok jobbe med noen av disse tingene på kurset:

 • At hunden lærer å ha et godt språk i møte med mennesker og andre hunder.
 • At hunden kommer når du roper på den.
 • At hunden lærer seg en skikkelig god kontakt-øvelse slik at du får mye større innflytelse til å overføre trygghet, lære den samspill og belønne hunden for adferden du ønsker å lære den.
 • At hunden føler seg trygg på omgivelsene.
 • At hunden kan gå fint i et bånd i møte med feks andre hunder på tur.
 • At hunden lærer seg å samarbeide med deg, når du får besøk eller tar den med til andre.
 • At hunden kan samarbeidsøvelser som sitt, bli, dekk, på plass selv med forstyrrelser og distraksjoner rundt.
 • At hunden forstår dine grenser og stopper med uønsket adferd på dine signaler.
 • At du blir ekspert på å belønne hunden riktig og sette læring i system på en klok måte.
 • At hunden forstår når du inviterer til lek og moro, og når du ikke gjør det.
 • At hunden lærer seg ro i de situasjoner hvor dette er viktig.

Prinsipper

Kurset baserer seg på at eier og hund skal ha det fint sammen. Thomas arbeider ut fra en del viktige prinsipper for å få dette til:

 • Hvordan motivere en hund til å lære samspill og god kommunikasjon.
 • Forståelse for hvordan stress påvirker kommunikasjon og innlæring.
 • Forståelse for hvordan hunden kopierer miljøet den befinner seg i, og hvordan oppmerksomhetsnivået til mennesket er helt avgjørende for hvordan vi kommuniserer og lærer bort til hunden vår.
 • At vår evne til å være selvbevisst som hundeeier og i balanse mentalt og emosjonelt, gir et fantastisk utgangspunkt for god formidling. Dette handler og å gjenkjenne forskjellen på bevisst og ubevisst kommunikasjon.
 • Forståelsen for hvordan vi kan lære å bruke oss selv i form av kroppsspråk, stemmebruk og berøring til å etablere felles koder/språk mellom oss og hunden vår.
 • Å utvikle evnen til å kunne belønne hunden vår for adferden vi ønsker å lære den gjennom stemmebruk, kroppsspråk, berøring, bruk av godbiter eller annen forsterker og gjennom felles lek.
 • Å utvikle evnen til å kunne stoppe hunden fra å gjøre noe(grensesetting), og ikke minst kunne roe ned hunden til et nivå som gjør den mottakelig for tilbakemeldinger. I det øyeblikket vi kan observere at grensesettingen vår fører til indre ro og trygghet for hunden, så har vi funnet ut hvordan vi kan uttrykke oss for å bli forstått av vår egen hund.
 • Det er også helt essensielt å utvikle evnen til å skape en så god kontakt øvelse i samspill med hunden slik at den blir vant til å respondere på våre signaler og utelate andre sanseinntrykk når dette er nødvendig. Da vil vi ha størst mulighet for å lære den både samarbeid og gode assosiasjoner til omgivelsene. Vi vil også da ha størst mulighet for å kunne gjøre hunden trygg med signalene våre, ettersom den er trent til å respondere på oss i situasjonene den befinner seg i.
 • Kursene våre handler også om forståelsen for læring i praksis. Dette innebærer å utvikle evnen til å forstå hvordan lære inn øvelser som feks innkalling, sitt, bli og gå pent i bånd fra A-Å. Dette blir en trinnvis prosess hvor vi øver på hvordan skape interesse, hvordan vise hunden adferden vi ønsker å lære den, forståelsen for når vi skal uttrykke ”lydkoden” vi ønsker at den skal forstå og ikke minst hvordan klare å belønne hunden på riktig tidspunkt. Dette handler om å skape en klar assosiasjon til kodene/signalene vi ønsker at hunden skal forstå.

Sted

Kurset holdes i treningshallen og på treningsbanen ved Dyreklinikken Bergen Vest ved Loddefjord. Her har vi en hall på 100 kvadratmeter og stort inngjerdet område ved siden av som vi disponerer alene denne helgen.

Påmelding og pris

Kurset er åpent for medlemmer i Irsk Ulvehundklubb Norge og deres Irske ulvehund. Pris for deltakelse er kr. 1.400,-  Familiemedlemmer er velkommen til å observere hele helgen uten kostnader.

Det er begrenset plass på kurset, og det er de først påmeldte som får plass. Påmelding  er bindende. Siste frist for påmelding er mandag 1. oktober.